Önemli damak tadlarından biridir künefe! Bu konuda ise işin uzmanından bazı püf noktalarını öğrendik. Künefenin keyfine varılacağı Keyfi Künefe İşletmelerinin Sahibi Müslüm Konar ile sohbet ettik. İşte merak edilen soruların yanıtları
Öncelikle kendinizden bahsedermisiniz?
İşletmemiz bir aile şirketidir. Dört kardeşiz Şanlıurfa Birecikliyiz. Künefe aile mesleğimiz yani 30 yıllık mesleğimiz. Yıllarca birecikte yaptığımız mesleğimizi Alanya ve Antalya halkına tanıtıp, hizmet için geldik. 17 yıldır Alanya’da ikamet ediyoruz.
Künefenin tarihçesi nedir?
Künefe Orta Asyadan gelip 17. yüzyılın ortalarından itibaren Şanlıurfa, Hatay ve Gaziantep yörelerinde, bölgeye has ürünlerle yapılan bir tatlı çeşitidir. Bu tatlı zaman içerisinde evrimleşerek bugünkü halini almıştır. Ama ilk günden itibaren değişmeyen en önemli özelliği içerisinde kullanılan yöresel peynir ve sadeyağıdır. Keyf-i Künefe ailesi bu lezzeti daha ileriye taşıyarak tamamen 1. kalite mamullerle 25 çeşit ürünle insanlarımızın hizmetine sunmuştur.
Keyfi Künefe nasıl çıkmıştır?
Yıllarca Şanlıurfa Birecikte Künefe ve Kebapçılık yapan ailemiz Künefe üzerinde uzmanlaşma kararı aldı. Künefe çeşitlerini denemeye başladık müşterilerimizin de beğenisine sunarak bugüne kadar 25 çeşit künefe ortaya çıkardık. Alanya’da ilk mekanımızı hizmete sunduk, daha sonra 2. şubemizi açtık, son olarakta üçüncü şubemizi de Antalya Konyaaltı Uncalı’da hizmete girdi. Hedefimiz Türkiye markası olmak.
Keyf-i Künefe farklı kılan nedir?
İşimizi çok ama çok sevmemiz, aşk ile şevk ile yapmamız. Helal ve haram kavramını bilerek davranmamız. Ürünlerimizin tamamı anında imal edilip, pişirilmektedir. Kalite, hijyen, güler yüzlü hizmet anlayışı ve farklılığıyla misafirlerimize hizmet etmemiz. El dökümü hamurla, nefis Urfa tereyağıyla, özel yöresel peynirlerle, kaliteli Antep fıstığıyla, toz şekerle yapılan şerbetiyle hazırlanan künefelerimizi misafirlerimize sunmak ve onların yüzündeki tatlı tebessümü görerek mutlu olmak. Keyf-i Künefe hizmetiyle misafirlerimize sunuyor olmak.
Ürünler ve Malzemeler hakkında bilgi alabilirmiyiz?
Kalite Hammaddeden başlar anlayışının benimsendiği işletmemizde, hammaddeden başlayan ve nihai ürünü müşterilerimizin damak zevkine sununcaya kadar süren çalışmalar kontrol ediliyor. 25 çeşit künefe, dondurma, sıcak soğuk içecekler bulunuyor. Misafirlerimiz geldiğinde onlara süt ve muz ikramımız oluyor, Süt mideyi yumuşatıyor ve tatlının kıvamını hafifletiyor, muz ise bölgemizde yetişen bir ürün olduğu için misafirlerimize, yerli ve yabancı turistlere ikram ediyoruz. Ürünlerimiz tamamen şeker pancarından elde edilen toz şekerle ve el dökümü hamurla hazırlanıyor. Kadayıf hamurunu kendimiz hazırlıyoruz. Ürünlerimizde Urfa tereyağı kullanıyoruz. Birinci kalite Antep fıstığı kullandığımız ürünlerimizi Keyf-i Künefe hizmetiyle buluşturarak misafirlerimize sunuyoruz.
Dekor ve Mimarinizde dikkat çekiyor ve şimdiye kadar künefenin tanıtımlarını TV kanallarında da yaptığınız diye biliyoruz .
İşletmelerimizde misafirlerimizin rahatlığı ve konforu düşünülerek, Ferah, Kaliteli, Doğal, Otantik bir ortam yapmaya çalıştık. Türkiye’nin tanıdığı bir işletmeyiz şu ana kadar ulusal kanallarda 3 kez canlı yayın ve 4 kez de yemek programlarına konuk olduk.